Organon Türkiye’nin  Yeni Ofisi: Kadın Sağlığına Odaklı Üçüncü Yıl

Save Print

July 26, 2024 9:27 am EDT

Kendini kadın sağlığı alanını iyileştirmeye adamış ve “kadınsağlığı için buradayız” mottosuyla global bir sağlık şirketi olan Organon, kadın sağlığına yönelik taahhütlerini ve Türkiye’deki büyüme stratejilerini desteklemek amacıyla yeni Türkiye ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

2021 yılında faaliyetlerine başlayan Organon, bu yıl üçüncü yıl dönümünü kutlarken, Türkiye’deki büyüme stratejilerini desteklemek ve kadın sağlığını geliştirme hedefine olan bağlılığını pekiştirmek için Türkiye’deki ofisini büyüterek yeni ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’de açılan yeni ofisle birlikte Organon Türkiye, “kadınların sağlığı için buradayız” mottosunu ve global stratejiyi takip ederek portföyünü geliştirmeyi hedefliyor. Kadın sağlığı alanında lider firma olma hedefi doğrultusunda tüm paydaşlarının stratejik ortağı olmayı amaçlayan Organon, Türkiye’de “her gün her kadın için sağlıklı yarınlar” inşa etmeyi ana öncelikleri arasında görüyor. Bu kapsamda, mevcut porföyünün yanı sıra IVF alanındaki güçlü ürünlerini de Türkiye pazarına sunarak önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlayan şirket, kadın sağlığına bütüncül bir yaklaşım getirerek bu alandaki vizyonu genişletmeyi hedefliyor.

“Global ürünlerin Türkiye’de hastaların hizmetine sunulması birinci önceliğimiz olacak”

Organon Türkiye Ülke Lideri Murat Oymak, yeni ofis hakkında şunları söyledi: “Yeni ofisimiz, Türkiye’deki operasyonlarımızı genişletmek ve daha güçlü bir varlık göstermek adına önemli bir adım. Bu ofis, kadın sağlığı alanındaki liderlik hedeflerimizi destekleyecek ve Türkiye’deki sağlık sektöründe devletle de iş birliği içerisinde stratejik ortaklıklarımızı güçlendirecek. Ayrıca yerel operasyonları desteklemenin yanı sıra globaldeki ve bölgedeki liderlerin ülkemize olan ziyaretlerini arttırması için Organon Türkiye’yi daha çekici ve tercih edilen bir konuma getirecektir. Organon Türkiye, “kadınların sağlığı için buradayız” diyerek Organon’un ayak izini takip edecek, portföyünü bu alanda geliştirme hedefiyle ilerleyecek. Globalde lansmanı yapılan ve yapılacak ürünlerin Türkiye’deki sağlık sektörünün hizmetine sunulması birinci önceliğimiz olacak. Önümüzdeki süreçte Türkiye’deki kadınların hizmetine sunulacak ürün ve çözümlerimizle, kadın sağlığında ve diğer alanlarda kilit partnerlerimizle iş birliği kurma noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Kadın sağlığı alanında global başarı

Biyobenzer alanında globalde yapılan anlaşmalarla farklı ülkelerde biobenzer ürünlerin lansmanlarını gerçekleştiren Organon, inovasyon ve kadın sağlığına olan odağını kanıtlamıştır. Organon’un 60’tan fazla ilacı ve çözümü, kadın sağlığı, kalp hastalıkları, meme kanseri, alerjiler ve astım gibi çeşitli alanlarda dünya çapında 140’tan fazla pazarda hizmet veriyor.

Türkiye sağlık sektöründe liderlik ve inovasyon

Türkiye’de kadın sağlığı alanında lider firma olmayı hedefleyen Organon, kadın sağlığı konusunda toplumsal farkındalığı artırmak için çeşitli eğitim ve bilinçlendirme programları da yürüten Organon, düzenlediği panellerle, kadın sağlığına bütüncül bir yaklaşım getirerek ve hekimlerle birlikte çalışarak kadın sağlığına olan odağı arttırmayı planlıyor. Gelecekte de bu tür etkinliklerle farkındalık yaratmayı sürdürecek olan Organon, Türkiye’de toplam doğurganlık hızının 2001’de 2,38 çocuktan, 2023’te 1,51 çocuğa düştüğü de göz önünde bulundurulduğunda düşük doğurganlık oranlarına çözüm sunmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra Organon Türkiye, yerelleşme stratejisi doğrultusundaysa mevcut portföydeki ürünlerin yüzde 90’dan fazlasını yerel iş birlikleri ile üretiyor. Önümüzdeki süreçte de bu iş birliklerini genişletmeyi hedefliyor.

Organon Hakkında Organon, kadınların yaşamları boyunca sağlığını iyileştirmeye odaklanmak için kurulmuş küresel bir sağlık şirketidir. Organon, büyüyen biyobenzerler işine ve çeşitli terapötik alanlarda köklü ilaçlardan oluşan geniş bir ürün yelpazesine ek olarak kadın sağlığına yönelik 60’tan fazla ilaç ve ürün sunmaktadır. Organon’un mevcut ürünleri, kadın sağlığı ve biyobenzerlerde inovasyona ve gelecekteki büyüme fırsatlarına yapılan yatırımları destekleyen niteliktedir. Buna ek olarak Organon, hızla büyüyen uluslararası pazarlardaki ölçeğini ve varlığını güçlendirerek ürünlerini pazara ulaştırmak isteyen biyofarmasötik yenilikçilerle iş birliği yapma fırsatlarını takip ediyor. Organon, önemli ölçek ve coğrafi erişime sahip küresel bir ayak izine, birinci sınıf ticari yeteneklere ve merkezi Jersey City, New Jersey’de bulunan yaklaşık 10.000 çalışana sahiptir.

Daha fazla bilgi için:

http://www.organon.com/

LinkedIn

Facebook